Mike Novogratz – ‚The Herd Is Coming,‘ voor echt deze keer

Galaxy Digital chief Mike Novogratz is een toonaangevende stem in de cryptocurrency markt. Als voormalig hedgefondshandelaar heeft hij een zeldzame pols op de institutionele beleggersgemeenschap en hoe zij zich voelen over bitcoin.

Tijdens een Benzinga Boot Camp in samenwerking met BlockFi, deelde Novogratz zijn gedachten met gastheer en podcaster Peter McCormack over hoe ver de cryptocurrency industrie is gekomen en waar het waarschijnlijk naartoe gaat. Institutionele beleggers zullen natuurlijk een grote rol spelen in de evolutie van de markt, en volgens Novogratz wijzen alle tekenen in de richting van go.

Als je denkt dat je Novogratz eerder hebt horen zeggen „de kudde komt eraan“, met betrekking tot de institutionele adoptie van Bitcoin Rush  dan zou je gelijk hebben. Het enige probleem was dat de „kudde“ aan de zijlijn bleef zitten, bang om hun teen in de crypto wateren te dompelen. Deze keer staat de Galaxy Digital er echter op dat de kudde echt komt, en hij bood tal van redenen aan waarom het deze keer echt waar is. Hij zei,

„Ik bleef zeggen dat de kudde komt. En ik had het mis. Het was zo traag om te komen. Nu komt de kudde echt. En ik zie het, ik krijg elke dag telefoontjes. En zo is het me erg opgejaagd op de totale ruimte.“

Brug naar instellingen

Galaxy Digital heeft onlangs een advertentie geplaatst in de Financial Times om grote investeerders aan te spreken. En Novogratz zei dat de firma „het personeel opvoert“ om beter te verbinden en een brug te zijn met de institutionele wereld.

MicroStrategy: Zijn favoriete verhaal van het jaar

Als je je ooit afvroeg wat Novogratz, een Wall Street veteraan, in crypto heeft gebracht, dan was dat het bitcoin-verhaal. Hij is een verhalende man, en dat is wat hij voor het eerst investeerde in bitcoin, als een speculatieve weddenschap. Zijn overtuiging is in de loop van de tijd veranderd, en nu bezit hij meer bitcoin dan dat hij goud bezit.

Zijn favoriete verhaal van 2020 is er een dat veel van crypto land ook juichen, en dat is de stap van MicroStrategy’s Michael Saylor om all-in te gaan op bitcoin. Hij juicht Saylor toe omdat hij een first-mover is, maar voegt eraan toe dat hij wacht tot het tweede bedrijf erin springt „omdat het dan stoomrolt“, aldus Novogratz.

Grote beleggers en DeFi

Novogratz brengt tijd door op de DeFi-ruimte, waar hij zegt dat er „veel coole dingen gebeuren“, maar nog niet veel institutioneel geld. Hij noemt het een venture sandbox, vergelijkbaar met bitcoin jaren geleden. DeFi is prima voor slimme mensen met kapitaal om ingezet te worden, maar institutionele beleggers hebben een fiduciaire verantwoordelijkheid ten opzichte van hun moeder en popcliënten. DeFi is dus nog niet helemaal klaar voor prime time.

Hij zegt dat als de instellingen in crypto komen, „ze een stuk plakkeriger geld zijn.“ Als gevolg daarvan is er een „wisseling van de wacht“, maar niet een waarbij de ene groep de andere vervangt. In plaats daarvan, als de taart groeit, gaat het deel van de instellingen in de crypto ruimte, dat twee jaar geleden nog 2% was, langzaam groeien. Novogratz zei dat als het tot 30-50% komt, „het een heel andere markt is.“

De Galaxy Digital chef voorspelt dat in de komende twee tot drie jaar, de bitcoin prijs zal worden verhandeld op $50.000 of hoger.